Zorg is mensenwerk.

Zorg is mensenwerk. Soms lijkt het alsof alle energie gaat naar de mens die de zorg ondergaat. Maar hoe zit het met de mensen die de zorg verlenen? Wat drijft deze mensen, hoe blijven ze gemotiveerd om door te gaan, en ook vol te houden in lastige omstandigheden, bij hoge werkdruk, bij onderlinge fricties, bij reorganisaties en fusies?

Werken in de zorg is niet eenvoudig. Het vraagt vaak veel toewijding, maar ook veel aanpassingsvermogen. Het werk kan soms heel dwingend zijn, professionele maatstaven kunnen knellen, collega’s maken het elkaar niet altijd makkelijk, en ook het management van zorginstellingen moet voortdurend veranderingen doorvoeren om bij te blijven in een snel veranderende sector.

Er zijn dus heel goede redenen om aandacht te geven aan een belangrijke vraag: wat drijft deze mensen?

Steeds meer organisaties raken ervan doordrongen dat niet alleen de competenties, maar ook de drijfveren van mensen belangrijk zijn voor goede prestaties en een goede werksfeer. Mensen zijn immers geen machines die alleen op hun vermogens bekeken moeten worden, mensen hebben hun eigen wil en hun eigen drijfveren.

RDCC wordt inmiddels voor tal van vraagstukken in alle zorgsectoren toegepast, en leidt steeds tot verhelderende beelden. Voor het individu, voor managers, voor teams, en tijdens reorganisaties en fusies. Inzicht in drijfveren blijkt een sleutel te zijn voor veranderingen waardoor dingen makkelijker en sneller gaan lopen.
Schermafbeelding 2018-04-21 om 14.32.43