Slecht leiding geven creëert slecht gedrag.


Iedere drijfveer kent z’n eigen stijl van negatief en van positief doen. Essentieel is, dat mensen die negatief gedrag vertonen, alleen maar re-actief bezig zijn. Ze reageren op dingen die niet bevallen, maar hebben er kennelijk geen invloed op. Het overkomt ze allemaal. Voor wie wél invloed op de omgeving wil hebben, is er maar één mogelijkheid: positief en pro-actief gedrag. RDCC maakt drijfveren inzichtelijk en het bijbehorende kleuren vocabulaire maakt ieders gedrag bespreekbaar.

Schermafbeelding 2012-02-28 om 15.26.43

Het verschil tussen positief en negatief gedrag is enorm. Waar iemand met positief gedrag probeert de dingen naar zijn hand te zetten, is iemand met negatief gedrag louter reactief: het gedrag laat eigenlijk zien dat men een onaangenaam maar onontkoombaar lot ondergaat. Positief gedrag hoort bij wie nog meedoet in de wedstrijd, negatief gedrag is voor de afhakers en de verliezers.

Maar wanneer gaat iemand positief gedrag vertonen? Als willen en kunnen samengaan. Met andere woorden: als iemand iets wil en denkt dat hij dat door positief handelen kan bereiken. En wanneer gaat iemand negatief gedrag vertonen? Als iemand ervaringen ondergaat die hij niet prettig vindt, en niet denkt dat hij er iets aan kan doen. En wanneer er dan nog meer druk op mensen wordt gezet, komt het tot protestgedrag. Dat is nog vervelender, en verschilt ook per drijfveer.